Verhalen Workshop

Vertellen is heel simpel: gewoon kraaltjes rijgen.

Verhalen ontstaan vaak heel gewoon. Iemand heeft iets gezien of meegemaakt en vertelt dat aan een kennis. Die breit er op zijn beurt weer een stukje aan vast en op die manier kan zo’n verhaal de hele wereld rond reizen.

Zo komt het dat in verhalen telkens opnieuw dezelfde onderwerpen opduiken: een spannende zoektocht, een moeilijke opdracht, het gemene onrecht enzovoort. Zelfs aan de bron van een complexe roman ligt meestal zo’n eenvoudige vertelling ten grondslag.
Verhalen vertellen betekent het (her)ontdekken van het bouwen van een verhaal met behulp van de bouwstenen die al in het hoofd van de verteller aanwezig zijn.

Interactieve lezing

Voor het introduceren van de vertelkunst bij een breed publiek verzorgt het Verhalenbedrijf verhalen-workshops. In deze “Interactieve lezingen” worden één of meer verhalen verteld en daarna met de aanwezigen enkele speelse oefeningen op het terrein van de verteltechniek gedaan.

Doelgroepen

Deze workshop kan wat betreft de inhoud aan uiteenlopende doelgroepen worden aangepast en is zowel geschikt voor groepen die een gezellige literaire ontspanning zoeken, als voor diegene die beroepshalve met verhalen en presenteren te maken hebben.

Meer informatie over de inhoud van deze interactieve lezing vind U in het menu links.