Toevalsverhalen

Improviseren in dialoog met het publiek

Een paardenbloem staat aan de rand van de zandgroeve. De bloem is nieuwsgierig, onder haar bevinden zich de aardlagen van duizenden jaren geschiedenis, de ijzertijd, de bronstijd, de préhistorie, vorig jaar en gisteren.
Zij wil op ontdekkingsreis, maar haar wortels verzetten zich, graven zich zo diep mogelijk in het zand vast. Vastbesloten om tenminste dit jaar hier te blijven. Totdat de hond, het kind of alleen maar de wind voorbijkomt ……..

De schoonheid van het moment.

In het hoofd van elk mens zitten beelden, zinnen en brokstukken van belevenissen verborgen. Verhalen, die erop wachten om verteld te worden.
Amalia (Julia Klein) en Emiel (Marco Holmer) laten dat scheppings-proces live tijdens de voorstelling zien.
Met de hulp van het publiek ontstaan verhalen, die hun schoonheid eerst tijdens de voorstelling laten zien. De luisteraars zitten er bovenop, wanneer het ene beeld na het andere opgeroepen wordt en de handeling zijn loop neemt. Niets is voorspelbaar, niemand weet waarheen de improvisaties zullen leiden.

De voorstelling.

De voorstelling “Toevalsverhalen” is bedoeld voor volwassenen en voor tieners. Hij kan gespeeld worden in theaters, scholen en bibliotheken. De voertaal in deze improvisatie-voorstelling is Duits.
Tijdens de voorstellingenreeks wordt een verhalen-album samengesteld, alle verhalen en vehaalideeën worden daarin opgenomen. Dit boekje is na afloop van de voorstelling verkrijgbaar.

Reacties, foto’s en posters van de voorstellingen kunt u vinden bij het onderdeel Publiciteit.

De voorstelling werd gemaakt door:

Marco Holmer
is verhalenverteller, drama-docent en theater-regisseur. Hij vertelt verhalen in theaters, scholen, buurthuizen, bibliotheken en elke andere plaats en gelegenheid waar verhalen gewenst zijn. Marco vertelt in het Nederlands, Duits en Engels.

Julia Klein
is opgegroeid in Stuttgart, en afgestudeerd aan “der Spielstatt” in Ulm. In 1995 verhuisde zij naar Bremen. Werkte al actrice bij het Bremer Kinder- und Jeugdtheater MoKS en presenteerde bij Radio Bremen. In 2002 ontwikkelde zij de Verhalenhandelaarster Amalia: een vertelpersonage met programma’s voor volwassenen en kinderen.