Koning Adventus

Koning Adventus en het verdwenen kerstverhaal

“Beste koning Adventus” fluisterde de eerste minister verlegen. “We hebben een klein probleem. We kennen allemaal een aantal kerstverhalen, maar we weten niet welke de juiste is. Kunt u ons misschien vertellen welke u precies bedoelt?” De ene minister na de andere kwam naast de koning zitten en begon te vertellen.
Over de kerstman, de kerstcadeaus, de kerstgans, de kerstboom, de kerstgedachte en de kerstversiering.
Eerst was de koning verbaasd, dan geïrriteerd en tenslotte boos. “Wat is dat allemaal voor een onzin. Kent dan niemand meer hét kerstverhaal?”

Adventinien

Koning Adventus leefde tevreden gelukkig in zijn koninkrijk Adventinien. De hele dag liep hij met zijn kroon op zijn hoofd door het paleis en liet zich bewonderen.
Zijn onderdanen hielden veel van hem, want in Adventinien bestond geen belasting en er waren veel vrije feestdagen.
Ook de ministers van de koning waren tevreden, behalve in de adventstijd. De koning had dan namelijk de meest afschuwelijke ideeën. Vorig jaar bijvoorbeeld wilde hij een kerstkrans die om het hele paleis heen paste. Weken lang waren de tuinlieden aan het knutselen geweest, vreselijk!
Daarom wachtten de ministers vol angst en beven af wat voor geks de koning dit jaar weer zou wensen.
Op een morgen riep de koning zijn ministers bij zich. “Op kerstavond wil ik het kerstverhaal horen. Het echte! Precies zoals mijn moeder dat vroeger vertelde”.
Het hele volk haalde opgelucht adem. Dat was een makkelijke wens. Iedereen in het land kende wel een mooi kerstverhaal. Maar …. welk verhaal bedoelde de koning eigenlijk? Welk verhaal was nou het echte verhaal van de moeder van de koning?

De voorstelling

De voorstelling is gemaakt voor iedereen vanaf zes jaar en kan gespeeld worden op scholen, theaters, bijeenkomsten en conferenties. De voorstelling duurt ongeveer 50 minuten.

Reacties, foto’s en posters van de voorstellingen kunt u vinden bij het onderdeel Publiciteit.

De voorstelling werd gemaakt door:

  • Teksten: Hedi Rödel en Herbert Adam
  • Dramaturgie: Marco Holmer.
  • De koning en de Verteller: Marco Holmer.
  • De ministers en de kok: Raymond den Boestert