Familiegeheimen

Een voorstelling over geheimzinnige “waarom” vragen.

Op de schoorsteen van oom Boekari, mijn buurman, staan twee dingen. Een grote bruine sperzieboon en een blikken speelgoedautootje. Die komen uit Madagaskar, zegt hij. En oom Boekari zegt telkens weer dat die twee op de schoorsteen zijn lievelingen zijn. Een boon en een autootje! En hij is nog wel een groot mens!

In de voorstelling “Familiegeheimen” draait het om de fascinerende geheimen van tante Wu, oom Boekari en opa Felipe. Telkens weer proberen de kinderen, die de hoofdpersoon van de vertellingen zijn, hun familieleden te bewegen om die geheimzinnige verhalen te vertellen.

Maar zij verklappen niets. “‘t Is bedtijd jongens! Ik geloof dat ik je moeder al hoor roepen”. Daarmee nemen de kinderen echter geen genoegen. ‘s Avonds in hun bed dromen zij over de voorwerpen en de muziekinstrumenten uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika, die in de verhalen een hoofdrol spelen.

Voorwerpen

Aan de hand van die voorwerpen reconstrueert Marco Holmer samen met het publiek de verhalen die de familieleden maar half prijs willen geven. Een fantasievolle voorstelling die speciaal is gemaakt voor vaders, moeders, opa’s, oma’s en alle andere familieleden boven de zes jaar.

De voorstelling

De voorstelling is geschikt voor kinderen en volwassenen. Zij kan gespeeld worden in theaters, scholen, bibliotheken en buurthuizen. De lengte van de voorstelling is ongeveer 50 minuten. Bij de voorstelling is een uitgebreide lesbrief beschikbaar.

Reacties, foto’s en posters van de voorstellingen kunt u vinden bij het onderdeel Publiciteit.

De voorstelling werd gemaakt door:

  • Teksten: Marco Holmer.
  • Regie: Frans de Vette.
  • Kostuumontwerp: Gytha Paulusma.
  • Lichtontwerp: Erik Scholten.
  • Muziek: YamBoa.
  • Lesbrief: Marco Holmer.