De paarse Pattepoef

Een meespeelvoorstelling voor kleuters over verjaardagen.

Het witte knuffelbeest van Marijn is weg. Niemand in huis kan hem vinden. “Vanmorgen toen ik opstond was hij er nog”, pruilt Marijn. Iedereen is blij wanneer hij uit de wasmachine te voorschijn komt. Behalve Marijn: “Een paarse knuffel? Uit de wasmachine? En dan nog net zo lief en zacht als de Pattepoef?” Dat soort alledaagse gewetensvragen houden zowel de kinderen als de verteller ademloos bezig tijdens de voorstelling.

Interactieve vertelvoorstelling

De paarse Pattepoef is een interactieve vertelvoorstelling voor kleuters. Verjaardagen, stortregens, vriendelijke monsters, taarten, laarzen, moeders en ook een aantal vreemde percussie-instrumenten, vormen het raamwerk waarbinnen de kleuters naar hartelust mee kunnen bouwen aan het verhaal.
Alle ideeën zijn welkom: “Wij hebben thuis ook een hond”; “Mijn knuffel is geel”; “Ik lust geen aardbeien”; “Mijn vader heeft een werphengel”! “Waar is de Poettepaf?”

De voorstelling

De voorstelling kan gespeeld worden in scholen, theaters, buurthuizen en bibliotheken. De lengte van de voorstelling is ongeveer 40 minuten. Bij de voorstelling is een lesbrief beschikbaar en een set vertelplaten getekend door illustratrice Brigida Althuis-Almeida.
Reacties, foto’s en posters van de voorstellingen kunt u vinden bij het onderdeel Publiciteit.

De voorstelling werd gemaakt door:

  • Teksten: Marco Holmer.
  • Kostuums en toneelbeeld: Elles de Vries.
  • Lesbrief: Margriet van Galen.
  • Vertelplaten: Brigida Althuis-Almeida