Voorlees training

Workshop voorlezen voor voorleesouders en senioren

“Het moeilijkste vind ik het ‘regelmatig de klas inkijken’. Ik zit dan zo in het verhaal dat ik dat vaak vergeet. Gelukkig lukt het over het algemeen om de klas mee te slepen en zitten ze, als ik even opkijk, aandachtig te luisteren, Maar toen ik begon was dat wel anders. Ik vond het erg moeilijk om me te laten gaan en ik was bang dat de kinderen zouden zeggen: ‘Die stelt zich aan!’ Ik hield me in en wist de klas kennelijk niet erg te boeien. Pas toen ik alle gêne achter me liet en mijn enthousiasme durfde te laten zien ontstond de voorleessfeer.”
Jacques Vriens

Wisselwerking

Zelfs wanneer er met veel goede bedoeling wordt voorgelezen is de perceptie van de luisteraars vaak anders dan die van de voorlezer. Het blijkt moeilijk om, al lezend, de eigen presentatie goed te beoordelen.
Daarom verzorgt het Verhalenbedrijf regelmatig voorleestrainingen voor bibliotheek-medewerkers, activiteiten-begeleiders, leerkrachten, voorlees-moeders en voorlees-vijftigplussers.

Stimulans

Marco Holmer informeert, stimuleert, illustreert en laat de deelnemers zien wat haalbaar is als het gaat om het trainen van het voorlezen: stem en houding, het oefenen van presentatie, het contact met de luisteraars en het werken met verbeelding.

Meer informatie over de inhoud van deze training vind U in het menu links.