Brada – Broers

Een muziek-vertel-voorstelling over tieners, afkomst, verleden en toekomst.

Stelt u zich voor, een groot landhuis, aan de rand van een dorp. Vroeger ratelden daar de wagens af en aan. Overal branden fakkels. In dat huis woonde een rijke textielbaron. Zijn feesten waren beroemd.

Op de landweg naar dat landhuis is een jongen onderweg; Stefan. Hij heeft een sweater aan en zo’n baggy skate-broek, skateboard in de hand.
Halverwege ontmoet hij een andere jongen; Johan. Overall, werkschoenen, handen in de zakken. In een oogopslag besluiten zij dat zij niets met elkaar te maken willen hebben.
Het begin van een ontdekkingsreis naar de familiegeschiedenis van twee tieners.

Muziektheater

Brada is een bijzondere muziektheater-voorstelling, een samenwerking project van de Nederlandse storyteller Marco Holmer en de Duitse pianist Herbert Fiedler.
De basis voor de voorstelling wordt gevormd door het muziekstuk “De schilderijententoonstelling” van de Russische componist Modest Petrowitsch Mussorgski (1839-1881). Bij deze muziek, en de bijbehorende schilderijen van de kunstschilder Viktor Hartmann, werd een hedendaags drama geschreven over de muzen en de liefde, bekeken vanuit het perspectief van twee tieners. De piano en de verteller spelen in deze voorstelling een duet. Zij dansen en draaien, zoals bij jongeren de gewoonte is, onverschillig, heftig, en soms omzichtig, om elkaar heen.

De voorstelling

De voorstelling “Brada” is bedoeld voor volwassenen en tieners. Hij kan gespeeld worden in theaters en scholen, mits er een vleugel beschikbaar is.

Reacties, foto’s en posters van de voorstellingen kunt u vinden bij het onderdeel Publiciteit.

De voorstelling werd gemaakt door:

  • Verteller: Marco Holmer, studeerde aan de Theaterschool Arnhem, hij is verhalenverteller, drama-docent en theater-regisseur. Marco vertelt in het Nederlands, Duits en Engels.
  • Pianist: Herbert Fiedler, studeerde piano en trompet aan de Folkwang-Musikhochschule in Essen, Duitsland. Als musicus, arrangeur en componist werkte hij aan verschillende radio- en muziektheater-producties mee. Hij is verbonden aan de Akademie Remscheid für musische Bildung und Medienerziehung.